Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne
16 czerwca 2025

"Bitwa Regionów" w Rabce-Zdroju

W niedzielę, 15 czerwca, w malowniczym Amfiteatrze w Rabce-Zdroju odbył się I etap ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Bitwa Regionów” skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich. W rywalizacji wzięły udział Koła z powiatów nowotarskiego i tatrzańskiego, prezentując tradycyjne potrawy regionalne na najwyższym poziomie.

Komisja Konkursowa miała niełatwe zadanie – wszystkie dania zachwycały zarówno smakiem, jak i formą podania oraz opisem tradycji, z których się wywodzą. Po burzliwych obradach wyłoniono zwycięzców:

  • I miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich w Kluszkowcach za danie „Wolno pieczona noga królika w sosie z darów lasu z gałuszkami i cyrkonową kapustą”.

  • II miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich w Ochotnicy Górnej za „Czarnego łowcę pod pierzynką z kudłatymi kluskami i niedźwiedzim czosnkiem”.

  • III miejsce: KGW Zaskale za „Gicz jagnięcą w sosie własnym z korpielą przecieraną z chrzanem i ziemniakiem z popiołu”.

Wyróżnienia otrzymały również Koła z Łapszanki, Skawy oraz Szaflar.

 

Serdecznie gratulujemy wszystkim Uczestniczkom i Uczestnikom – za pasję, zaangażowanie i promocję kulinarnego dziedzictwa naszego regionu.